Subscribe:

14 February 2011

Rintihan Seorang Kuli!

Assalamualaikum, jumpa lagi kita ya... Alhamdulillah umur panjang.

      Entah kenapa hari ni aku rasa down sangat2... Aku pun pelik, pening. Aku ingat lagi masa awal-awal buka sem ari tu, aku ada uat keputusan tuk resign jadi class rep. tp entah kenapa sampai sekarang ni aku still lagi jadi class rep. Kenapa ya? Berikut ni merupakan beberapa persoalan yang timbul kat benak aku ni:
1. Salah ke aku nak jadi student biasa?
2. Kejam sangat ke decision aku tu?
3. Adakah aku terlalu mementingkan diri sendiri?
4. Bukankah aku ada hak ke atas diri sendiri?
5. Bukankah ada orang yang lebih bagus dalam kelas tu. kenapa mesti aku? Aku bukan kuli!

kalau kau busy camni aku leh la terima...


      Ya, aku bukan kuli. Ni pulak persoalan aku sebagai 'Kuli' :

1. Kenapa mesti call aku pagi2 suruh belikan barang kau yang banyak sedangkan kau datang kelas melenggang? ( at least nk minta tolong pun bagi tahu 2 3 hari sebelum tu aku boleh consider lagi, ni call aku kul 2pg or 8pg suh beli barang, kerap kali plak tu)
2. Kenapa aku mesti kna cari maklumat tuk kau pasal asgment kau yg blum siap sedangkan asgnment aku pun x siap dan x paham? Tanyalah sendiri kat lecturer, nnt aku salah bagi maklumat kerek kat aku plak.
3. Kenapa aku perlu fikirkan idea tuk kau?
4. Kenapa mesti aku "masak" dan "suap"kan kau sedangkan kau dah besar panjang, pandai surf internet tuk cari bahan?
5. Kenapa mesti paksa aku "bekerja" tuk kau jugak sedangkan aku dah menolak sebab kerja aku sendiri belum siap?
6. Kenapa mesti aku jugak yang belikan barang2 kau, sibuk sangat ke kau? Sedangkan kau hanya seorang yang 'biasa'.

      Biarlah orang nak kata apa lepas baca post yang ini, biarlah orang kata aku kerja tak ikhlas, tolong orang tak ikhlas, tapi cubalah kau ganti tempat aku. Ada yang berani? Kalau ada, sila isi borang dekat aku dengan segera dan anda akan dapat kerja aku ni dengan serta-merta.

1 comments:

AyuCandy said...

wow. be strong fareez. tak sangka pula jd camni
discuss balik k ngan ur class, sape ptut gnti kau..

siyesly, kalau kita ni satu batch, insyaAllah i volunteer nak jadi. pengalaman.

Moga fareez sentiasa sabar. dlm msa yg sama, fareez dh tlg ramai org. dn insyaAllah, org tu akan doakan utk fareez balik. Besar pahala fareez tlg org.. cuma kalau dah stok pijak kepala, plz abaikan org tu k. be strong!! :)

Post a Comment